Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.06.2013 22:40 - ЕДИН АНАЛИЗ НА СЕГАШНАТА СИТУАЦИЯ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 5253 Коментари: 6 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

СПОРТЪТ И ПОЛИТИКАТА СЕ НУЖДАЯТ ОТ ПРАВИЛА

 

Политиката и спортът са много близки. Като съберем спортната политика и политическият спорт ще се срещнем с много пари. Както във вътрашен план, така и в международен.

Както във вътрешен, так и в международен план има правила. Тези правила в спорта си имат комисия, която ги проверява и санкционира нарушителите. Правилата в спорта, който е част от политиката са твърде прозрачни. Там има и съответните комисии, които взимат окончателни решения.  Но в политиката нещта са доста по-сложни. Там има ООН, както и регионални организации като СЕНТО, СЕАТО, НАТО, ЕС, ЕП, БРИК, регионални  конвенции и тайни договори, които решават в една или друга степен отношенията на държавите една с друга.

Това предполага сложни отношения на външнополитическите връзки между държавите. Колкото са по-тесни и по тайни отношенията между държавите, толкова са по трудно контролируеми последствията. А от тях зависи бъдещето на цели поколения.  Дори на цели държави. Достатъчно е да спомена в най-близко време разпадането на СССР, Югославия и Чехословакия. Това е достатъчно условие да апелирам за забрана на тайни споразумения, договори и устни догонорки на държавната власт с други държави и вътрешни решения.

В това отношение трябва да се предприемат няколко задължителни мерки:

Да се протоколират и обявяват в съответните държавни сайтове всички срещи, преговори и поети ангожименти на държавните институции.

Нщо повече,

Да се обсъждат със съответните неправителствени организациии предварително проблемите, които ще са обект на някакви решения.

Това най-кратко се нарича “Електронно правителство”, но у нас не е ясно кога то ще се появи и какви правила  ще го обслужват. Най-малкото никой депутат или политическа партия не са внесли съответните законодателни промени за гарантиране на бъдещета на страната.

Оставката на правителството е въпрс на разбиране. Колкото повече я оттеглят във времето, толкова повече отстъпки ще направят. Това е факт. Затова ме учудва липсата на оставка. Ситуацията е такава, че всяка отстъпка е създаване на прецедент. Затова ме учудва липсата на оставка на кабинета “Орешарски”. Мисълта за постепенно затихване на протестите, във всички случаи, без да се анализира възникването им, е голяма грешка. Показването на “виновника” позволява най-малката отстъпка и най-лесното решение още в зародиш на проблама.

БСП и ДПС нямат особен опит в такива случаи. Липсата на опит  и добър аналитичен център за решаване на подобни въпроси ги доведе до изключително тежки грешки. Оттук-нататък всяко ненавременно прието  или неприето политическо решение  се връща като бумеранг и взривява политическото статукво в страната.

Колкото по-общи и неконкретни са исканията на протестиращите, толково по-голяма е паниката в средите на т. нал.р. “ политически партии”.

Трябва да се разбере, че протестите не са партийни. Те са автентични.

Анализът не е автентичен. Той е партиен. Затова не разчитайте на него

Помислете!.

 





Гласувай:
3



1. demograph - Протестите не трябва да спират
30.06.2013 23:05
Още повече,че основното искане вече е ясно формулирано: - Очистване на Парламента и държавния апарат от непочтени лица. Това за сега може да стане само чрез избори, след избори и избори.., докато мнозинството политици и държавници се окажат почтени хора - такива които не са влезли във властта с първа мисъл - Да крадат и лъжат за да крадат...
цитирай
2. krassko - Протестите са си протести
01.07.2013 01:01
Но и на най простите вече е ясно, има неща които трябва да се свършат преди правителството да подаде оставка.
Виж какво стана във Варна.
И не мислиш ли, че и ти вече ставаш излишен за политиката.
Къде се буташ при младите и "обутите" ? :))))))))))))))))))))))))))
цитирай
3. batimetriq - ТРЯБВА НИ НЕЗАБАВНО МОЩНА СТРОЙНА ОРГАНИЗАЦИЯ
01.07.2013 02:21
Уважаеми г- Колев, мисля, че нещата никога няма да помръднат дори и с един милиметър, ако не създадем една, поне 500-хилядна национална, мощна, стройна организация на родолюбивите честни и почтени българи. Тя ще бъде инструмента, чрез който ще въздействаме и ще постигаме целите си. Иначе кой ще ни чуе тук и по света.
Ако се сформира кръгла маса и там не искат да ни чуят, тогава тази организация ще може да изкара 200 хиляди човека на протест и нещата ще се решат.
Каква трябва да е организацията, та хората от всички слоеве на обществото да поискат да влязнат в нея. Ето моето мнение за някои важни неща.
1. Отношенията между членуващите в нея трябва да бъдат изпълнени с човещина, топлина и взаимопомощ – като едно голямо семейство.
2. Да има разработени механизми за бързо и ефикасно битово подпомагане и реализация на идеи.
3. Явяване на избори и участие на всички нива в централната и местната власт. Още на първите избори трябва да имаме 50 – 100 народни представители.
4. Веднъж създадена, организацията остава да съществува завинаги като гаранция за успехи и като страж на всички нейни демократични завоевания и постижения. Тя ще възпитава и ще издига своите бъдещи родолюбиви политици.
Кой да създаде организацията и как да стане това.
Сигурно ще е най-правилно да я създадете най-напред в София Вие, заедно с Ифандиев, Янко Янков, Георги Жеков и други Ваши съратници, защото много хора Ви вярват, а след това пак Вие да посочите първоначалните ръководители в другите градове, защото ги познавате.
В уставът на организацията ще се посочи и кои нямат право да членуват в нея.
Да се призоват хората и когато те видят, че нещата са сериозни ще дойдат от всички слоеве на обществото. Цялото общество е готово за промяната.
Когато хвърлихте историческия домат, веднага излязнаха доста критични статии срещу статуквото и техни автори бяха журналисти, доценти и професори. Жестът Ви беше толкова завладяващ, че дори високопоставени служители от БСП си направиха самокритика и показаха доста от слабостите на партията. Хората повече не искат да търпят тази отровна, разлагаща се, пагубна система.
Такава организация е изход за всички. Тя предлага мирен и цивилизован път за излизане от кризата, който всички желаем – пътят на преговорите.






цитирай
4. borkolbor - ....... До batimetriq ........
01.07.2013 11:38
......... Присъединявам се към написаното от вас , господине !!! С добавка - тази нова гражданска формация да бъде много по-многобройна и много по-мощна и да действа обединена от единомислие и общи принципи . Източник на силата й да бъдат всички слоеве на обществото , безапелационната надпартийност , младостта и експертната компетентност на лидерите й и неучастието в нея на бандитски групировки и на неморални личности , свързани с тях !!! Тази Гражданска Организация трябва да поведе битка не само за властта , но и битка за излизането на България от Атлантическия пакт и ЕС и тръгването на Отечеството ни по нов независим път !!! ..............
цитирай
5. nikikm - Обсъждане
01.07.2013 12:03
с НПО??? Направо със сорос! Хората на протестите сигурно са искрени,поне голямата част,но съмнително е, дали те ще са тия,които ще имат полза от тях! Имам силното впечатление,че някой подклажда протестите с цел и намерения!
цитирай
6. borkolbor - ......... До ГД "Освобождение" ................
01.07.2013 13:57
...... На тази Гражданска Формация , пък и на България жизнено е необходима Граждански Телевизионен Канал - Телевизия , която да конкурира и да бие по гледаемост и значимост всички "рендосани" и "озонирани" от порочните политически "конюнктури" телевизии ! В нея силната телевизионна журналистика да бъде правена от Николай Колев , Георги Ифандиев , Янко Янков , Николай Галев , Григор Лилов , Иван Ценов , Антон Тодоров , Иван Бакалов , Асен Йорданов , Валентин Брезоев , Ивайло Франц , Стефан Цанев ,Тома Томов , Елена Ваташка , Силвия Нешева , Григор Симов , Ангел Грънчаров , Георги Жеков ....... !!! В остри полемични предавания и дискусии да бъдат канени учени от БАН , юристи с правилен демократичен поглед върху истинските проблеми на обикновените хора , историци , експерти от всички области на живота , патриотично настроени интелектуалци , бунтари с реформаторско мислене и граждани - хора от народа . На "каканижците" и на преднамерените "многознайковци" да не им се дава достъп . В програмната схема на тази телевизия да бъдат включени и всякакви български и чуждестранни документални филми , бичуващи недъзите на различните цивилизации и обществено-политически системи . Телевизията да пропагандира и автентичния български фолклор , истинските български кино- и кинодокументалистика . Да излъчва много природонаучни , пътеписни филми за българските села , градове , история и бит , да излъчва документално-исторически и исторически игрални филми . Да ни запознава с най-добрите образци на полското , чешкото , словашкото , словенското , сръбското , белоруското , украинското и руското игрално кино и кинодокументалистика . Телевизията да предава развлекателни и полезни предавания за децата и младежите !!! Новинарските емисии в тази телевизия да изобилстват откъм истинна фактология и събитийност , без да се правят излишни внушения . Хората трябва сами да достигат аналитично до правилното им тълкуване . Коментарен екип от спортни журналисти да организира пряко излъчване на спортни състезания и да ни запознава с новините от спорта . Телевизията да отделя много сериозно внимание на проблемите на регионите . Най-малко 4-5 телевизионни екипа да са в перманентно движение , тоест да кръстосват България и в телевизионни разследвания и преки излъчвания да ни запознават с истинските проблеми на хората в градовете и в селата и чрез тяхното непосредно участие в множество от телевизионни предавания . Тези екипи заедно с експертно знаещите граждани от съответните региони да подлагат на безжалостна критика местните "дерибеи" , корупционните практики и въобще всички негативни явления в провинцията !!! По силата на закона за радиотелевизионното излъчване разследващите журналисти от Българска Гражданска Телевизия да имат открит достъп до всички институции на изпълнителната , аконодателната и съдебната власти - Президентство , Министерски съвет , Парламент , Съдебно-правораздавателни институции , включително държавните архиви , военно-историческите архиви , архивите на РДВР на МВР и на МНО по места , масивите на базата данни на държавните агенции и на браншови организации , на НАП- и на ГРАО- службите !!! Целта е гражданите максимално правдиво и критично да бъдат информирани за задкулисната дейност и същност на Монополите , Картелите , крупните частни Търговски организации , Фирми и Олигархии , за събитията у нас и в чужбина . Да разберат и да бъдат убедени , че една истинска , болееща за тях и проблемите им гражданска формация чрез телевизията си на силата на разума , на словото , на справедливата законност и на доблестта , е в състояние да ги изведе от политическата , материалната и духовната кризи !!! ...... Предлагам на ГД "Освобождение" да организира подписка , която да формулира желанието на огромно мнозинство българско Гражданство да бъде създадена и да функционира нормално , според законите на България , Българска Гражданска Телевизия . Същото това Българско Гражданско Общество трябва да декларира в подписката-допитване и желание да спонсорира с ежемесечно 5 левово отчисление от заплатите на желаещите работещи хора и с 1 левово такова отчисление от пенсиите на желаещите пенсионери във вид на "доброволен граждански данък" !!! Инициативата да няма задължителен характер - никой да не се чувства задължен . Но този , който поеме отговорност , да бъде задължен пред собствената си съвест и пред останалите здравомислещи хора в обществото !!! Който е недоволен от БГТ , да има право да спира доброволната си ежемесечна "данъчна гражданска вноска" с цел издържането и функционирането й !!! БГТ да се отчита за постъпленията и разходите си на спонсориращото я Гражданство на всяко тримесечие !!! Всичко това трябва да се извърши на доброволни начала , непринудено и организирано единствено и само от ръководството и представителите на ГД "Освобождение" и съмишлениците му . Допитването , оформянето му във вид на Проект , публичните му разисквания , внасянето му за издаване на лиценз в НС , в КС и в СЕМ да бъде грижа , отговорност и заслуга единствено на ГД "Освобождение" и на симпатизиращото му и следващо го Патриотично Гражданство !!! ............ С поздрави : you tube Панайот Панайотов Потърси ме в Родопите .............
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11736767
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031