Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.11.2015 10:26 - Невидимата Война за....
Автор: saanki Категория: Хоби   
Прочетен: 2878 Коментари: 5 Гласове:
13


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

     От  Калина Андролова . Публикувано на 15.11.2015. 1              

И за някои други детайли

Ужасяващо е  това да се опитваш да трансформираш гнева на хората от смъртта, терора, лъжата и сбърканите политики в дебилни пърформънси на солидарност. Париж вече веднъж преживя смъртта като пърформънс…Je suis CharlieНякакво пост-трагично-забавление с цветя и плакати, снимки и шествия, свещи и изкуство… Днес отново това се повтаря, точно както „правилника” за цветни революции (снимки на протестърка, целуваща полицай, пиана, балони и свирки). Извадиха дори пиано в Париж да посвирят за убитите.

Унищожаването на нормалната менталност на гражданите ми изглежда най-голямото престъпление от серията стратегии на хибридната война. Неприятно е да виждаш завличането на човешките емоции на хората в капана на целенасочената употреба за решаване на геополитически цели. Гневът на гражданите, който би трябвало да отключи революция, да помете идиотската политическа класа и да поиска нови хора на върха с нови концепции за политика, е отклоняван умело в сълзлива дружелюбност. „Сложи си френското знаме! Да поплачем заедно! Да се борим толерантно с тероризма, който съсипва универсалните ни човешки ценности!” „Няма да унищожите демокрацията ни!” И така нататък, всякакви инфантилности от този сорт. Какво гениално и перфидно отклоняване от истината! Никой на никого не търси отговорност. Просто свирим на пианото и носим цветя. А войната за разграждане на нашите мисли, за разграждане на нашата свобода, за разграждане на нашата национална сигурност – продължава. Това не е видима война. Видимата война е само етюд на невидимата кражба на нашите права да бъдем човеци, да знаем истината, да определяме политиката и начина, по който да живеем. Европа е на смъртния си одър – раздърпана, хаотична, намачкана, обедняваща, подготвяна за грабеж, за източване на капиталите, за смяна на същността й. Европейският континент ще се превърне в гето. Така никога няма да има Евразия, ще има просто Азия, а там стратегиите са други.

Това е истинското нещастие. Винаги е имало смърт, терор, убийства. Но истинското нещастие е да не разбираш защо се случва терорът и да продължаваш да го търсиш. Да го дърпаш за опашката.Колективният Запад среща собствената си лъжа. И реагира на лъжата пак с лъжа. Покрива ужаса с пърформънси. Западът посреща атентатите в други части на света с една чувствителна невежливост. Руснаци, турци, сирийци, иракчани, африканци, украинци, нека мрат! Тези смърти нямат значение. Но виж, европейската смърт на хора е нещо съвсем друго. Следва да поплачем, да сложим знамена и да поръсим всичко с фалшиви клишета. Въпреки високомерното разделение, Европа не може да се съхрани. Лъжата я унищожава отвътре. Това се нарича управление на менталната реалност. Да смяташ действителността за друго нещо. Да определяш истината с нейната противоположност.

За да бъде изграден глобализираният хаос бе работено много. Така най-накрая дори Париж (вечният интелектуален бунтар) стигна до своя патетичен президент глупак, който е комично отражение на вътрешната несъстоятелност на нашия свят. Толерантност, демокрация, „ще се разправим безпощадно” и прочее. Тотална безпомощност. Оланд е изображение, съвкупен образ на проблема на Европа. И този проблем е много, много тежък. Защото става дума за криво (фалшиво) възприятие на действителността.  

Интересен е коментарът на Полша по повод атентатите в Париж. Министърът по европейските въпроси Конрад Шимански казва: „Атентатите още веднъж потвърждават решението ни да затворим границите за бежанците. Тежките последствия от атентатите засягат пряко единството в Европа. Тези атентати в Париж са епизод от война. Те са една нова криза, която се наслагва върху съществуващата вече криза.” Атентатите са част от европейската криза, а тя самата е интегрална част от генералната криза на Запада. Логично следва въпросът: „А каква е генералната криза на Запада?”

 

Сегашната световна финансова система приближава „предела” на своите възможности. Ненапразно Путин в съболезнователната си телеграма до Оланд подчерта, че не самоизпълнителите, но и поръчителите трябва да понесат заслужено наказание. САЩ усещат, че глобалният им захват върху света се изплъзва, и опитвайки се да отложат загубата на влияние, умело използват цивилизационните противоречия, за да насаждат конфликти и хаотизация на обособени пространства от света. Хаотизацията на отделни страни и цели региони води до това, че от там се изнасят (изтичат) парите. Този факт не бива да се подценява и да се смята за лекомислена теза. Финансовият ресурс напуска размирните региони и търси убежище в безопасни тихи заливи на сигурността. Доскоро за такива се считаха офшорките, места като Кипър и Вирджинските острови, но днес тяхната слава е вече в миналото. 

Американските специални служби направиха всичко, за да свалят сигурността на банковата тайна от тези легендарни места. Това се случи и с Швейцария, където, знаете, вече няма банкова тайна, ако американците пожелаят издирването на някаква личност. Всички тези зони на капитала отдавна не гарантират анонимността и безопасността на своите клиенти. Ето защо всички парични средства, търсещи убежище от зоните на хаос, войни, терор и пр., не без паника се отправят към САЩ. Това се вижда дори от котировките на промишления индекс Дау Джоунс. През последните няколко години парите, идващи от зоните на хаоса, потънаха в акциите на американската борса. И въпреки стагнацията на американската икономика, борсовите показатели за стойността на ценните книжа бият всички рекорди.

 

Интересно е това как много терористи напоследък взимат най-първо своите паспорти и отиват да правят атентати като „удобно” поставят на видно място своите легитимни документи, току до убитите, че да може полицията по-лесно да разбере какво се случва и кой е виновен. В последните години „кукловодите” на подобни сюжети много подценяват останалата част от човечеството или по-скоро наглостта им е толкова наедряла, че не им пука от съшиването с бели конци. Убедена съм, че е второто. Абсолютната власт ражда разгулния разврат на деспота, който всичко си позволява. Немалко империи са загинали от това. Деградация и морална разруха, идващи от самата същност на абсолютизма. Терорът е неизменна част от имперската поддръжка в етапа на разпада.
Палмира и Ракка са две ключови точки, през които минава най-късият икономически изгоден път на стратегически желаните тръбопроводи от Катар и Саудитска Арабия към Турция, а от там към Европа. Турция е заинтересована да бъде енергиен хъб на Европа, затова тя също преследва свалянето на Башар Асад. Зад проекта за доставянето на катарски и саудитски енергийни ресурси в Европа стои стратегията на САЩ и Великобритания, която цели пълното изтласкване на руския доставчик от европейските пазари. Президентът Асад се противопостави на този проект и подписа споразумение за транспортирането на газ по трасето Иран-Ирак-Сирия, което би трябвало да излезе до средиземноморското крайбрежие (но не турското) с потенциал за захранване на Европа. Това категорично отключи гражданската война в Сирия. Въпреки касапницата в момента в региона, САЩ планират чрез сухопътна акция да овладеят стратегическите точки Палмира и Ракка. Затова те вече са склонни Асад временно да остане президент, докато се измисли друго решение. Тъй като териториите са разкъсани и има възможност за обособяване на автономни райони, които могат да бъдат контролирани. В коалицията на САЩ влизат около 65 страни (всякакви, включително страни-джуджета). От тях 12 изпратиха самолети, които да бомбардират „Ислямска държава” заедно с американците. 
Но всички тези държави отказват да участват в сухопътна операция. Проблемът е, че никакви територии не могат да бъдат овладяни без сухопътна операция. Войната е безсмислена, ако не можеш да прибереш ресурсите, за които си водил битките. Едно клане в Париж е добър аргумент за включване на Франция в сухопътна операция под мотото „Да бием терористите!” Моментът за това участие е насилен във времето, тъй като Русия се включи във войната в Сирия. Не би 
следвало да се допуска Русия да получи всичко след края на войната, затова е особено важно американската коалиция да придобие конкретни територии сега! Установяване на присъствие, което по-късно е невъзможно да бъде променяно (спомнете си Германия).




Гласувай:
13



Следващ постинг
Предишен постинг

1. ok3223 - гЛАДНИ КОКОШКИ И ГЪСОЦИ ПРОСО СЪНУВАТ ...
16.11.2015 17:37
Време е да се види кой кои е.
И Русия и Китай да покажат
ЧЕРВЕН КАРТОН
НА
ГЛУТНИЦАТА
ОГЛАВЯВАНА ОТ САЩ.
цитирай
2. saanki - Гого ,стига ми писа шизоидни обяснения, като путка. ..не те разбирам ,нещастник..
16.11.2015 18:28
5. f873 - Ти от ДАНС ли си и бил ли си? Упра...

Ти от ДАНС ли си и бил ли си?
Упражняваш /и упражнявал ли си/ ли техники и подходи свързани със служебните си задължения /или паралелно на тях/ към нищо не подозиращи потребители на блог.бг.
Колко души играят в екип зад един профил ... това не е важно но факт.
Има и други въпроси на които няма да отговориш или ще се изхлузиш.

;) ... .

"Ако си мъж отговори" - да видя ти как ще отговориш.
4-ри пъти писах пост да ти отговоря и ми ги триха заради теб! .. Тогава ми хакнаха и бана за който не ми пука. И цент не взимам за писаното в този блог.

И следващия път не предавай "уроци" на възрастни когато грешиш без да си видял последствията от собствената си глупост. Или по този начин вплиташ от един пост много последващи интриги???

Или си тъп или платен ... по-скоро второто.
Дали ще пуснеш коментара или не, не е от значение. Макар и да знам че ти се иска да го пуснеш поне по три причини. И да пишеш ... .

цитирай
3. injir - , , европейската смърт на хора е нещо ...
16.11.2015 21:04
,,европейската смърт на хора е нещо съвсем друго,,... Мда. Така излиза. Не звучи ли малко расистко?
цитирай
4. germantiger - ...
16.11.2015 22:01
Мой коментар под друг постинг, но мисля си (или си въобразявам, че е подходящ и тук):

А Вие какво очаквате или "искате" - всеки ден Франция или други евродържави да скърбят за някой друг?

НЕ ВИ ЛИ ИЗМЪЧВА, ЧЕ МАСА БЪЛГАРИ И РУСНАЦИ СЕ РАДВАТ НА СТАНАЛОТО ВЪВ ФРАНЦИЯ?

НЕ ВИ ЛИ МЪЧИ, ЧЕ МАСА РУСНАЦИ СЕ КЕФЕХА НА СТАНАЛОТО С ХОЛАНДСКИЯ САМОЛЕТ И ДЕЦАТА В НЕГО?

Измъчвайте се и за другите или ви пука само за руснаци?!

...

И не, пред смъртта никой не "ВИ" е равен - когато почитате някой на 9 май, то това са само "вашите" руски победители и жертви, нямам спомен някой боклук от изток да се е извинил за изнасилванията в Германия, за убийствата на германски бебета и жени след ВСВ от съветските войски, зщаото за жертвите навсякъде Гермнаия се извинява ден ката ден и плаща на кой ли не?!

Значи пред смъртта не сем равни, вие на изток сте по-равни.

ИНАЧЕ КАЗАНО - ДРУГАРКАТА АНДРОЛОВА РАЗПОЗНАВА ВЪВ ВСЯКО ЗЛО САЩ, ПРОПУСКАЙКИ ПОНЕ ОЩЕ ЕДИН ЦЕНТЪР НА ТАКОВА - МАТУШКАТА?!
цитирай
5. milady - G_T,не харесвам твоята екстатична Натура, но в посл. коментар има Логика...
17.11.2015 08:48
ИНАЧЕ КАЗАНО - ДРУГАРКАТА АНДРОЛОВА РАЗПОЗНАВА ВЪВ ВСЯКО ЗЛО САЩ, ПРОПУСКАЙКИ ПОНЕ ОЩЕ ЕДИН ЦЕНТЪР НА ТАКОВА - МАТУШКАТА?!

пп. затова ,че има„ два центъра“ на злото...
та ,даже и ..ЕДИН...
Благодаря за участието, и хубав ден..

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: saanki
Категория: Хоби
Прочетен: 380071
Постинги: 224
Коментари: 823
Гласове: 1096
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031