Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.10.2015 19:06 - КОЙ поръчва музиката ...
Автор: saanki Категория: Хоби   
Прочетен: 1033 Коментари: 2 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

Поръчаха ли САЩ измамното електронно гласуване в България?

imageБеше ли случайно натрапването на бюлетини за референдума на гласуващите за местни избори и втората кампания за електронно гласуване по повод събитията в зала „Армеец“ ?

Електронното гласуване се очертава като една голяма измама:

1. Ако се въведе електронното гласуване напрактика ще изчезне тайната на вота. Всеки работодател ще може да привиква зависимите от него работници да гласуват пред него в полза на кандидатите, които той предпочита.

В махалите с етнически малцинства няма да има проблем хората да отстъпват други да гласуват с техни флашки и електронен подпис срещу заплащане.

Няма да има никакъв начин да се провери дали един гласоподавател гласува сам, в присъствието на лице, от което е икономически зависим, или дали изобщо гласува самият гласоподавател или някой друг гласува вместо него.

2. Чужди специални служби ще могат да подменят вота на живеещите в чужбина българи. Държавата, която има най- голям ресурс и лидерски позиции в тази област е САЩ. Едуард Сноудън разкри колко огромни размери има подслушването, осъществявано от САЩ в интернет.  Той разкри, че САЩ имат и програма за автоматична кибервойна.

Сноудън извади данни и за кибернападенията на САЩ.

От чужбина могат да бъдат атакувани и сървърите на системата за електронно гласуване на българска територия. Пример за широкото разпространение на операции по активно въздействие в чужбина е начинът по който с вируса Stuxnet бяха унищожени иранските ядрени центрофуги.

 

Ако пожелае, властта на най – развитата в технологично отношения държава САЩ ще има възможността директно да се намесва при електронното гласуване за избор на управляващи в България, а националните ни институции няма да имат ресурс за противодействие.

3. Българският съд и прокуратура напрактика няма да имат никакви лостове, с които да могат да проверяват дали в чужбина се е извършила електронна подмяна на вота. Ако се осъществи подмяна на електронния вот на гласуващите още на територията на САЩ, Канада, Западна Европа, Турция и други точки на света, българската държава няма как да го установи и да противодейства. Така могат да дойдат огромно количество подменени гласове.

4. Български икономически и политически групи ще имат възможност да въздействат с цел фалшификация върху  екипите, които пишат и контролират изборния софтуер, или да наемат хакерски групи за това.

5. Няма да има никакъв начин човек да проследи своя глас. Тези, които гласуват електронно, няма да са организирани по секции. В момента, ако гласуваш за дадена партия или кандидат, може да провериш дали в секцията, в която си гласувал, има поне 1 глас за него, докато ако гласуваш електронно няма да имаш възможността дори за тази проверка.

6. При електронното гласуване няма да има броене на бюлетините пред погледа на хора от различни партии и на практика отпада всякаква форма на взаимен контрол.

Нека видим какво се случва, за да ни убедят да приемем електронното гласуване:

На 25 октомври 2015 г. беше осъществена голяма манипулация. Мнозинството от хората, които по традиция участват на есен в изборите за кметове и общински съветници, не бяха ориентирани изобщо, че ще могат да гласуват само за местните власти, без да участват в референдума и обратно. Масово съществуваше заблудата, че всеки трябва да участва и в двете гласувания. Мнозинството от хората, които отиваха с мотива да гласуват на местни избори, получаваха, без да са искали, и бюлетина за участие в референдума за електронно гласуване. В повечето случаи трябваше даден избирател изрично да заяви предварително, че не желае да участва в референдума, за да не му дадат в ръцете бюлетина, без да го питат, сякаш е задължително да участва. Така на практика изкуствено се качи избирателната активност по отношение на референдума, за да може той да мине.

В зала „Армеец“ се състоя може би най–голямото забавяне в историята на изборите у нас по отношение на обработката на изборните материали, което предизвика недоволство на чакащите. Появиха се съобщения за припаднали и за починала жена.

Събитията в Зала “Армеец“ много заприличаха на организирано активно мероприятие по саботиране на нормалните изборни процедури, макар също така да е възможно да са породени от безотговорност. Властта не предприе без забавяне действия за ефективна организация. Тази проблемна ситуация беше най – доброто оправдание за налагане на внушението за необходимост от електронно гласуванеВ статията „Заложниците в „Арена Армеец”, илюзиите за електронно гласуване и как се правят изборни шашми“ е усетен пулсът на случващото се.

 със  съкращение ...




Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. saanki - тъй като блог. бг умря,да живее блог.бг...и ,да си коментирам аз сама...мдаа
30.10.2015 19:16
да ви споделя с две думи,какво става в Милата Татковина/от моята камбанария..
Умните Хора са/ станаха/ продажни /или избягаха надалеч/ ...
честните са....прости/освен ,че са и бедни,което е едно и също.
За какви Избори тогава изобщо говорим...
non-sens ...вече 26год...
цитирай
2. milady - има си дори научно обяснение/ сценарият в БГ. след 89г..
30.10.2015 19:21
Ентропия е понятие от философията и физиката. Във философията на науката то е дял от онтологията, а във физиката е мярка за безпорядъка (хаоса) в една термодинамична система. Думата има гръцки произход и е величина, характеризираща състоянието на една термодинамична система, т.е. изразяването на броя на възможните конфигурации или подреждания на градивните частици на системата. Ентропията е критерий за това колко близко до термодинамично равновесие е дадена система. Тя е по-голяма, когато хаосът, а следователно и неговата вероятност, са по-големи.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: saanki
Категория: Хоби
Прочетен: 381145
Постинги: 224
Коментари: 823
Гласове: 1096
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930