Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.09.2015 10:13 - НЕВИЖДАН СКАНДАЛ.... Р.ПЛЕВНЕЛИЕВ в АМЕРИКА !!
Автор: saanki Категория: Хоби   
Прочетен: 1593 Коментари: 4 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
       
                         image           


          Невиждан скандал назрява откъм "Дондуков" 2, научи ПИК.

 

 

Медията ни узна, че президентът Росен Плевнелиев ще замине на официално посещение на Америка в дните около Съединението.

 

 

Скритата цел на държавния глава била да покаже на водещите политически сили, че той е човекът на САЩ и за втория президентски мандат. Президентът се надявал да получи високопоставена подкрепа, която да трасира пътя му към безпроблемното му повторно издигане.

 

 

Медията ни узна също, че Плевнелиев си уговорял тайни срещи със собственици на американски газови мастодонти. Интересното в случая е, че държавният глава искал да се срещне с милиардерите на четири очи.

 

 

Задкулисните срещи с чужди бизнесмени са запазена марка на президента. Припомняме, че през април 2014 г. бе разконспирирана негова среща в хотел във Виена с изпълнителния директор на EVN Щефан Шишковиц и с втори човек в австрийския концерн.

 

 

Тогава от президентството дълго време увъртаха за тайната сбирка, но след това горещото разкритие получи потвърждение.


      Какво се крие зад намерението на Плевнелиев да замине внезапно за САЩ?

 

 

 

- Държавните глави на лишените от самочувствие за собствената си идентичност и значимост нации отиват в САЩ най-вече поради една много елементарна за човешката психология причина. Стъпват на американска земя и падайки на колене изричат правилната парола: “Аз съм вашият човек! Кажете какво трябва да направя”. Описано е в стотици литературни образци на политическите трилъри и е изобразено в десетки холивудски сюжети.

 

 

Американците много се кефят и гордеят с това. Образно казано Плевнелиев отива в Америка, за да наруши клетвата си към своя народ – да отстоява националните интереси. Не съм изненандан, след като вече доказа, че християнските норми и сакралните константи на Битието могат да бъдат погазени в името на личния интерес.

 

 

- Какви са целите на посещението му в Америка?

 

 

- Той отива в Америка не за да попита какво Америка може да направи за малките народи, за да защитят своите идеали, а да получи указания какво трябва ние да направим за постигането на имперските интереси на САЩ, които по-абсолютно нищо не се различават от руските или на която и да е било друга Велика сила интереси. Образно казано Президентът отива в Америка, за да препотвърди съгласието за превръщането на територията България в най-новия американски самолетоносач, от който да излитат към “поробените народи” умиротворителните съюзнически сили.

 

 

Тук искам да припомня фразата на известния американски романист Гор Видал: “Ние нямаме врагове, освен онези, които сме си създали сами, посягайки на другите”.

Втората му цел е да уточни колко пари трябва да плати всеки български данъкоплатец за покупката от американски концерни на модерно въоръжение, което чрез съюзническата българска армия ще постига целите на американската външна политика.

 

 

Третата му цел е да гарантира безпроблемното функциониране на българска територия на неправителствени организации от типа на фондация “Америка за България” и всички многобройни институции на петата колона “Сорос” под прикритието на “Отворено общество”, като основен доставчик на демократични ценности и практики възпроизвеждащи съвремените еничари, отрекли се от род и Родина.

 

 

В случая “неправителствени” означава освободени от държавна отговорност организации, спекулиращи с общочовешки ценности в името на постигането на конкретен държавен интерес цели.

 

 

Четвъртата му цел е да съгласува поредния, послушен и удобен за САЩ български посланик във Вашингтон.

 

 

Петата му цел е да гарантира колосалните печалби на американските инвеститори в българските топлоцентрали “Марица-Изток”. Без да му пука дори, че с тези пари могат да бъдат спасени тук човешки съдби.

 

 

И не на последно място – да договори личното си бъдеще като овластено от народното доверие лице, което се е съгласило на престъпно съдружие с другонационални сили в името на постигането на цели и облаги, несъгласувани със собствения му народ.

 

 

Интересно ще е дали Президентът ще постави във Вашингтон надвисналия като дамоклиев меч над България и цяла Европа проблем с бежанците. Може би няма да посмее, отчитайки факта, че този проблем е резултат от американската политика в Близкия изток.



           - Вие подготвяте и роман-утопия "Президентът”. С какво ще изненадате читателите?

 

 

 

- Причината за моите взаимоотношения с информационна агенция ПИК е интересът ви към работата ми като писател върху предстоящия роман “Президентът”. Съвременните комуникационни технологии предполагат диалог между един писател и информационна агенция. Живеем във високотехнологичен свят, който прави взаимовръзката автор-читател мигновенна, още в процеса на създаване на едно литературно произведение. Аз от вас научавам за актуалните действия и поведение на избрания от мен прототип – в случая президента на Републиката.

 

 

Моите читатели ще асоциират написаното от мен с прочетеното от тях във вашата информационна агенция. Възникването на този нов стериотип ще промени досегашните практики за създаването на въздействаща, актуална литература.

 

 

В романа, който уточнявам, че е утопия, моят герой ще се опита да поведе битката за достойнството на един народ, отстоявайки неговите интереси пред Великите сили. Наистина утопия, нали!?

 

 

В една от сюжетните линии утопичният Президент инициира създаването на фондация “България за Америка”. Целта е да докаже, че не е “американският човек” в България, а българският президент пред целия свят. Мисля, че постигането на такава цел е единствената морална причина, поради която един президент може да поиска от суверена втори мандат. 

      image

Интервю на Ивайло КРАЧУНОВ




Гласувай:
8



1. saanki - с любезното разрешение на авторката ...
09.09.2015 10:18
Автор: oia Категория: Други
Прочетен: 359 Коментари: 10 Гласове: 7

Постингът е бил сред най-популярни в категория в BlogПостингът е бил сред най-популярни в Blog
Не съм от хората, които злорадстват, но има един принцип--прави каквото правиш, но мисли за после. Защо ли никой от тези,които ни се натресоха за политици, не се вписват в този принцип. Има и още едно: НЕ ПРАВИ НА ДРУГИТЕ ТОВА, КОЕТО НЕ ИСКАШ ДА ТИ БЪДЕ ПРАВЕНО НА ТЕБ. Отново на някой се привижда я КГБ, я някой чичо САМ,и още и още. Истината е една и е много проста: Който се храни, живее и съществува за чужда сметка, мъка и немотия, не след дълго идва и неговата такава. Когато неразумни
родители оставят задължения, се прехвърлят на наследниците за изплащане.
Отново има разделение--едни съчувстват, други не, трети имат друго мнение.
Започват коментарите, които нямат никакво значение, и така се стига до празнословие.
Има висши принципи, които няма и не се съобразяват със земни презумции.
Така, че не ставайте съучастници с вашите състрадания , нито с вашата язвителност.
Вашето становище е без значение, защото тези неща са от друго естество, и нито съдете, нито се опитвайте да оправдавате. Казано е много точно и далновидно: кой каквото сее, това и жъне. Като себе подобен мога само да изкажа съболезнование, а равносметката е за потърпевшия. Нека да си направи извода от ситуацията, и да продължава, ако има сили.

цитирай
2. saanki - продължение ....
09.09.2015 10:20
Podwodni,искрено благодаря за оценката. Опитвам се, във възможно най- оскъдния начин на коментар, да изразя своето становище и отново ще се повторя--живота, преди всичко е огромна отговорност, която ни е делегирана от този, когото всички наричаме Бог. Отговорността в никакъв случай не е развлечение, a живота не е сътворен, за да е опорочаван. Полемиката в обществото е такава, каквото е мисленето подвластно на инстинктите и емоциите. Крайно време е да влезе разума в полемиките, а не невежеството. Преди всичко--съществуването на земята е ОТГОВОРНОСТ, най- напред спрямо себе, след това отговорност, спрямо семейството, след това е отговорноста спрямо рода, след това спрямо народа, след това спрямо родината, след това отговорност спрямо обшия дом, наречен ЗЕМЯ, и след това отговорноста спрямо ВСЕМИРА. А кой как ще носи отговорността, това е според неговата воля--и дали изобщо отговорноста
ще е негов приоритет. Мое мнение е, че тази функция е непозната, или най малко преструктурирана,в нещо друго--наречено наглост, безочие и алчност.
цитирай
3. saanki - да бъдем съзнателни и разумни/ емоциите пречат на това.
09.09.2015 10:22
7. podvodni - За последните 24 часа това е един...
10.08 00:35
За последните 24 часа това е единстният смислен и истински постинг по темата която владее умовете и телата на целокупният ни истрадал народ !
Филип Плевнелиев изпълни успешно една изключително трудна мисия на този свят - да умре малад и невръстен, възбуждайки огромна полемика в нашето общество.
А дали баща му като езотерик ще разбере за какво иде реч е съвсем друга бира.

цитирай
4. milady - подарък от колежката ...
09.09.2015 14:35
втор: oia Категория: Други
Прочетен: 75 Коментари: 2 Гласове: 5


Да изпият до дъно чашата с отровната си жлъч,
и в живота им да няма светъл лъч.
Разбрах, с порочност живеят,
разбрах, на добродетелите с ехидност се смеят.
Разбрах, че тяхно кредо е лъжата,
разбрах, колко им е мръсна душата.
За народа не остана вече нито младост, нито радост ни сълзи
и въпроса е: кой всичко това сътвори ?
За това народ търси справедливост,
а не уродливост.
Народа иска свойте права,
а не чуждата злина.
Народа е готов да брани свойта вяра,
а не чуждата поквара.
Български политици,
изпивате до дъно чашата с отровната си жлъч,
и за в живота ви не се остави светъл лъч,
нито светлина,
и от тук нататък за вас настава правдина.
А тя е всеки му според дела.
Знаете, че вашите са гнусни и уродливи,
пошли и лъжливи.
Скроени и съшити с измама,
и това за вас се оказва драма.
Нима лъжата може да ви защитава,
нима пошлостта може да ви поучава ?
Нима можете да отречете гнусните си прояви,
като казвате, че това е резултат от чужди нрави?
Как уродливостта си ще скриете,
как от себе и близките си позора ше изтриете,
като всичко делата ви показват,
и не някой друг, а те ви наказват.
За това никой не винете,
а за подобаващо възмездие се пригответе.
А то е всеки му според дела,
ПО ВОЛЯ И ЗАРЪКА НА ОТЦА!!!
И знайте, това не са празни слова,
а реалност във вашите дни сега
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: saanki
Категория: Хоби
Прочетен: 380062
Постинги: 224
Коментари: 823
Гласове: 1096
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031