Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.09.2015 21:00 - КОЙ предаде БЪЛГАРИЯ и българите ....
Автор: saanki Категория: Хоби   
Прочетен: 5786 Коментари: 15 Гласове:
10

Последна промяна: 06.09.2015 21:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
    С.Безуханова / кръгът Капитал / и  “ България може“
НОВ  ЗАДОКЕАНСКИ ПРОЕКТ на Сорос
 засега “захранен“ само с 20 млн....
 и ,докога така ?!                    

          ДА СЕ ПОЗНАЕ....ИСТИНАТА ,НЕ Е ЛЕСНА РАБОТА „БРАТЯ БЪЛГАРИ !!??           ДА СИ ПРИПОМНИМ ОТНОВО ,ЗАЩОТО ИДВАТ  “НОВИ“  ИЗБОРИ.....

              
Когато ГЕРБ абдикира и завъртяхме рулетката за избор на служебно правителство, първото изплувало име за служебен премиер бе на Саша Безуханова. Анонимната в политиката Безуханова се оказа видна бизнесдама, приближена на президента Плевнелиев и бизнеспартньора му Иво Прокопиев.  Суматохата около името й продължи няколко дни и неусетно потъна, за да изплува наскоро като лице на нов политически проект с името "България може".

Коя е тази митична жена, зарязала бизнес за милиони, за да служи безкористно на милиони? Кой я финансира и какво се крие зад амбициите й за политическа кариера?
През 90-те години на миналия век Безуханова e директор на направление „Публична администрация” в "Хюлет-Пакард", отговаряща за Централна и Източна Европа.
В продължение на 10 години е генерален директор на фирмата за България и в същото време оглавява асоциацията на големите инвеститори. В тази си роля тя има важен принос за обединяване на работодателските организации в конфедерация, която сега е партньор на правителството и синдикатите.

През 2006 г. Министерството на държавната администрация подписа с "Хюлет-Пакард" договор за изграждане на електронно правителство. Тогава Асоциацията за информационни технологии реагира с възражението, че останалите фирми не са имали никакъв шанс, тъй като само "Хюлет-Пакард" отговаряла на поставените от държавата изисквания.
Срокът за изпълнение на проекта бе 11 месеца, а сумата - 5,054 млн. лв. Нито срокът бе спазен, нито проектът осъществен. 

Както изнесе в свое разследване Райна Маркова (в. "Култура", 10 май 2013), електронното правителство е схема за верижен грабеж. Защото открай време електронното правителство е златна мина за мошеници с бели якички и това вероятно се дължи на отдалечеността на тази материя от ума на увлечения от насъщни грижи гражданин. 

През 1999 г. "Хюлет-Пакард" изработи документите за самоличност от ново поколение, с които страната ни влезе в ЕС. Как се стигна до този успех?
Във "Форбс" от август 2011 г. снимката на Безуханова краси корицата на списанието, поместило интервю с нея под заглавието „Каузите на един лидер".  Колкото и да е шокиращо, в изданието за най-богатите тя прави признание за грях, недопустим в почтения бизнес.

Описвайки пътя до спечеления проект, Безуханова изнася, че нейната оферта е класирана на първо място и тя получава покана за среща в МВР. Водещият преговорите обаче директно й казва: "Безуханова, никога няма да подпишете този договор, зад вас никой не стои..."

Без изобщо да се замисля, Безуханова звъни в американското посолство, иска спешна връзка с посланик Боулън и директно я пита: "Най-големият проект в IT индустрията в България се печели от ваша компания. Стои ли американската дипломация зад нас?"
По думите на Безуханова, Елвис Боулън светкавично посещава вътрешния министър и... "Хюлет-Пакард" печели поръчка за 73 млн. долара.

Ако тези думи прозвучат в правова държава, съответният бос щеше да се прости с поста си, а услужливият вътрешен министър отдавна да е разследван.
Глуповатото признание на Безуханова напомня на откровението на Николай Младенов. В предаването "Нощни птици" на БНТ действащият външен министър разказа как по време на войната в Югославия нелегално пренесъл през българо-сръбската граница чанта с долари, които предал на белградския офис на "Отворено общество"?

В двата случая на нагло погазване на законите общото между Безуханова и Младенов носи името Джордж Сорос. Ето как неусетно стигнахме до политическите забежки на госпожата.
Саша Безуханова е член на настоятелството на "Отворено общество" на Джордж Сорос в България и председател на Управителния съвет на "Българско училище за политика "Димитър Паница".

Понеже Сорос ни е до болка познат, ще се спра на малко известното училище. То стартира през 2001 г. с мисията да обучава млади лидери. Основано е от Димитър Паница и фондацията му „Свободна и демократична България,” Нов български университет (НБУ), Института за либерални стратегии и има статут на Център за продължаващо обучение към НБУ.
Тук трябва да припомня, че духовен баща на училището е човек, стоящ в основата на антибългарската кампания след атентата срещу папа Йоан-Павел Втори. Заедно с агентката на ЦРУ Клеър Стърлинг, Паница защитава докрай "българската следа" в атентата.
Воден от патологичен антикомунизъм, той отказа да приеме умерената позиция на Римокатолическата църква, която още преди 1989 г. заяви, че не подкрепя версията за българско участие в покушението.

Паница е не само патрон, но и идеолог на училището към Нов български университет, където глобализмът и неолиберализмът са фундаментът на образователната програма.
Неслучайно проектите на НБУ и училището се подкрепят от фондациите „Отворено общество”, „Америка за България”, Балкански тръст за демокрация - все институции, които добре плащат за пропагандиране на политически модели и икономически програми, налагащи т.нар. радикален капитализъм.

От изнесеното дотук е видно едно: Безуханова е високо платен наемен работник в просперираща щатска компания и обществено ангажирана особа с десни възгледи, финансирана от задокеански централи.
Без съмнение тя има подкрепата на криещи се засега местни олигарси, формиращи класата на едрата българска буржоазия. И на местната, и на външната олигархия й трябват политици с нейния профил, готови да прокарват  принципите на свободния пазар и контролираната демокрация.

Резултатите от разпасаните пазари ги видяхме през 2008-а, когато сривът на американската борса повлече и световните финанси. Контролираната демокрация я консумираме вече четвърт век, в резултат на което сме най-бедните в Евросъюза. Всичко това го дължим на спонсорите на оглавяваното от Безуханова училище за политика.

Като всеки нов задокеански проект, и този получи медийния си старт в казионната "Панорама". "За достойнство и самочувствие днес става дума - проплака пред Бойко Василев новата политическа дама. - Хората, които са на площада, водят точно тази битка. Това е причината да създадем една нова общност. Целта на платформата "България може" е да събере морала с експертизата. Идеята е да използваме енергията, която се събуди..."
Ясно е като бял ден. Безуханова и компания са поредните спасители на Отечеството, командировани в софийския бандустан, за да впрегнат енергията на протестиращите - за благото на местните и външните господари. Народът - кучета го яли.

Анализирай това
Ясно е като бял ден. Безуханова и компания са поредните спасители на Отечеството, командировани в софийския бандустан, за да впрегнат енергията на протестиращите - за благото на местните и външните господари. Народът - кучета го яли.
 
Ключови думи: Саша Безуханова, България може, проект на Сорос, Хюлет-Пакард

 

          image
 
             ДЯДО
 СОРОШ  и ЧЕХЛЪО заедно, естествено Саанки ...

image
  Баба  ЯГА
 БЕЗУХАНОВА /продукт и маша  на Сорос / разбира се !
 Най новият “социален проект “ на Джордж Сорос,който я  обучава на 
филантропия , спонсорство ??и “контролирана “демокрация !!
 засега   “само “   с 20 млн.“България  може “ ...
Малко е ,да падна от смях под масата,Гошоо/поздрави Силва СаанкитУ /btw
 ако ,това  поредно предателство  не беше  толкова жестоко и лицемерно....
 Ято я /по горе / много е добра  със сфирките “Световната Бизнес Дама“ ....
  Боркинята за /американска  демокрация и  Нова социална справедливост ...
 Това я ТЯ , бившата   Шефка  на „ близката “  на  всички правителства ..
  ...../ Деливъри /  Хюлет Пакард /България ??!
     Айде, да разбъркам  коша с  мръсното  белъо,може ли, Ге4е ?!
 .. или ,да  “интервюирам “ офцата Саанки, дето се мисли за ..пантера ;))
  ... или ,да  потърся “дежурната “ коза  Ани/ удобната колумнистка ,м ??
   щото , аз  НИЩО  не чета , ГоГо ...само слугувам, и РОБотя , и..плача...
   като  РОБинята  Изаура ;))
image




Гласувай:
12



Следващ постинг
Предишен постинг

1. saanki - Джулия Въздуханова....
05.09.2015 21:20
“умните блондинки не ...гласуват,
те ...протестират.....“
цитирай
2. loverka - къде си ,ма Саанки ,озапти Го......
05.09.2015 21:35
Тоз пак се напомпи “за добро“ .....
кой та пита ,бе хай технико?!
колко ти струва малката пишка,
и ...още по малката заплата ...


16:10 - Ако някои ще са по-спокойни може да бъде и така

Автор: starforlife Категория: Технологии
Прочетен: 68 Коментари: 3 Гласове: 5
Последна промяна: 16:15
цитирай
3. saanki - знам, че ви мързи ,да четете ;) ...затова /се/повтарям ..
05.09.2015 21:39
Баба ЯГА БЕЗУХАНОВА /продукт и маша на Сорос / разбира се !
Най новият “социален проект “ на Джордж Сорос,който я обучава на
филантропия , спонсорство ??и “контролирана “демокрация !!
засега “само “ с 20 млн.“България може “ ...
Малко е ,да падна от смях под масата,Гошоо/поздрави Силва СаанкитУ /btw
ако ,това поредно предателство не беше толкова жестоко и лицемерно....
Ято я /по горе / много е добра със сфирките “Световната Бизнес Дама“ ....
Боркинята за /американска демокрация и Нова социална справедливост ...
Това я ТЯ , бившата Шефка на „ близката “ на всички правителства ..
...../ Деливъри / Хюлет Пакард /България ??!
Айде, да разбъркам коша с мръсното белъо,може ли, Ге4е ?!
.. или ,да “интервюирам “ офцата Саанки, дето се мисли за ..пантера ;))
... или ,да потърся “дежурната “ коза Ани/ удобната колумнистка ,м ??
щото , аз НИЩО не чета , ГоГо ...само слугувам, и РОБотя , и..плача...
като РОБинята Изаура ;)))
цитирай
4. saanki - защо не си гледам ...чудесната Трета младост, ами се ядосвам тук с Лудия за пенсия
05.09.2015 21:54
ДА ГО КАЖА ВИСОКО..........

ЗАщото утре, след 2 год. ,този Бай Ганъо Панагюрски е
готов ,да яхне Баба Яга ,Дядо Сорош ,или ....Луцифер дори,
само и само....да му ближете краката ...
ЕТо такива “умни “ентелегенти “ продажни елементи
предадоха и предават БЪлгария ..
цитирай
5. starforlife - (казал съм ти, че когато реша - ще ти опонирам)
06.09.2015 11:48
Юлия,
както вече казах 99,99% от българите /и не само/ на Саша Безуханова не можем да се намажем на малкото пръсте.
Пожелавам на България поне 100 такива като нея.
100 ще са достатъчни да се качат на самолета на своя глава и лични разноски и отидат в САЩ или друга високоразвита държава, и да направят така, че да пренесат Бизнес на световно ниво от /в случая Германия/ някоя друга държава - в нашата си България, като по този начин дадат едно много добро за нашите, българските стандарти заплащане, и оттам възможност за нормално съществуване.

И понеже ти /винаги/ гледаш на дребно - не съзираш други ползи от това.
Остави настрана, че заплащането на тези над 3000 човека е доста над 1000 лева...
/съответно осигурени на реалните заплати, които достигат в пъти над 1000 лева/
Помисли /ако ти е възможно/ за друго:
"Деливъри"-то, което си заглозгала, вадейки изводи от писаници тук-там, а не от извора, е една отлична школа, мила!
В нея се градят Специалисти, които утре дори личностно да се самоизявяват - пак е нещо, което въпросната е съградила, а ти /и подобни на теб/ можете само да плюете.
10 мениджъра /щото те са стотици/ да останат в България... Ще са Мениджъри!
Защото не просто ще са се докоснали до атмосфера, а ще са вряли в работна среда на световно ниво.
10 програмиста /щото те са стотици/ да останат в България... Ще са Програмисти!
Защото не просто ще са драскали програмни редове, а ще са работили по проекти на световната сцена.

Не на последно място:
10 дървета да е засадила Безуханова /а тя е засадила хиляди по моя информация/ - ги е засадила в България!
10 сирачета да е нахранила /а тя е нахранила хиляди по моя информация/ - е нахранила Българчета!
Част от които МОЖЕ БИ са изоставени от такива гурбетчийки като теб, които с нищо не допринасят за българското, а гледат само своите меркантилни интереси.

( Можеш да ме изтриеш или да моделираш коментара ми, както обикновено правиш, но с това Истината няма да се промени, а ти ще си останеш далеч-далеч от нея! А и да си близо - стотици пъти показа, че не можеш да я проумееш! )
цитирай
6. saanki - Гого, аз знам ,че си продажен „Бай Ганъо“ , но друго си е ТИ ,да го признаеш пред всички
06.09.2015 12:39
Имам Време ,акъл и...Хъс, да ти опонирам ,докато се ожениш, малкия ..
Аз винаги гледам “ГОРАТА “ ,а ти Дърветата ,
но, в крайна сметка доста си по зелен от мен....
За Политика иГеополитика дебатирам от около 15годишна ,жоре..
Не си ми достоен партнъор, тесногръд си ,и ..меркантилен, а аз имам ИДЕИ ..
Безуханова ,Плевнъо, Боко , Цветелина и сие, предадоха Властта в България
за няколко милиона в повече ....
Ти ми говориш за “зелени“ акции ,заплати от 1500 лева в ИТ сектора??!
и ...нахранени крадливи маргинали/ без идея за бъдеще .Т.е за ..трохи...мда.
Това е стратегията и “делото “ на Дядо Сорош, колега ..
България няма суверинитет, Армия и Правителство ,
но има Хюлет Пакард ,и “произвежда “ аутсорсинг ...
.....ха ха ха / ша са напикая, друже с теб /
Аре, моля те ,бегай да играеш на кукли с малкото щураво блонди,
дето освен да бозае от мама Безуханова, надали е видяла нещо друго.

Няма да те изтрия / само ти да не се затриеш сам...;))
цитирай
7. saanki - а ,да не пропусна ,гошее нещо “маловажно“ ;)
06.09.2015 12:44
такива малки ,дребни “гурбетчии “ ,като мен..
изпращаме към МАЙКА БЪЛГАРИЯ около 1, 8/ 2 млрд. $ за година
замисли се, ти какво правиш.....
че ,даже и си доволен от себе си ?!

Работещите в чужди държави българи са върнали обратно в родината близо 1.72 млрд. долара през 2014 г., показва нов доклад на Международния фонд за селскостопанско развитие (IFAD). По средния обменен курс за миналата година това прави 2.53 млрд. лв. Общо 42%, или 1.06 млрд. лв. са дошли от български граждани, работещи в европейски държави. Това означава, че родните емигранти, работещи в Европа, са изпращали обратно в страната средно по над 88 млн. долара месечно.
цитирай
8. milady - Георге ,аз знам ,че не обичаш ,да четеш/ просто имаш талант в техниката/ признала съм го
06.09.2015 13:03
Аз съм просто скроена ,гога, каквото ми е на Сърце ,това и на Устатата.
не обичам празни приказки/ освен ,като се лигавя ;))
Я ,пак прочети този абзац / това са доказани факти ,а не ..лозунги

През 1999 г. "Хюлет-Пакард" изработи документите за самоличност от ново поколение, с които страната ни влезе в ЕС. Как се стигна до този успех?
Във "Форбс" от август 2011 г. снимката на Безуханова краси корицата на списанието, поместило интервю с нея под заглавието „Каузите на един лидер". Колкото и да е шокиращо, в изданието за най-богатите тя прави признание за грях, недопустим в почтения бизнес.

Описвайки пътя до спечеления проект, Безуханова изнася, че нейната оферта е класирана на първо място и тя получава покана за среща в МВР. Водещият преговорите обаче директно й казва: "Безуханова, никога няма да подпишете този договор, зад вас никой не стои..."

Без изобщо да се замисля, Безуханова звъни в американското посолство, иска спешна връзка с посланик Боулън и директно я пита: "Най-големият проект в IT индустрията в България се печели от ваша компания. Стои ли американската дипломация зад нас?"
По думите на Безуханова, Елвис Боулън светкавично посещава вътрешния министър и... "Хюлет-Пакард" печели поръчка за 73 млн. долара.

Ако тези думи прозвучат в правова държава, съответният бос щеше да се прости с поста си, а услужливият вътрешен министър отдавна да е разследван.
Глуповатото признание на Безуханова напомня на откровението на Николай Младенов. В предаването "Нощни птици" на БНТ действащият външен министър разказа как по време на войната в Югославия нелегално пренесъл през българо-сръбската граница чанта с долари, които предал на белградския офис на "Отворено общество"?
цитирай
9. starforlife - (както вече казах - когато реша - ще ти опонирам)
06.09.2015 13:28
milady написа:
През 1999 г. "Хюлет-Пакард" изработи документите за самоличност от ново поколение, с които страната ни влезе в ЕС.
...
Без изобщо да се замисля, Безуханова звъни в американското посолство, иска спешна връзка с посланик Боулън и директно я пита: "Най-големият проект в IT индустрията в България се печели от ваша компания. Стои ли американската дипломация зад нас?"
По думите на Безуханова, Елвис Боулън светкавично посещава вътрешния министър и... "Хюлет-Пакард" печели поръчка за 73 млн. долара.

Ами не е баш така!
Източникът ти къде сложи "Сименс" примерно в картинката?!
А постъпката й е абсолютно ЛИДЕРСКА!
Така трябва, с твърда ръка! И парите остават В БЪЛГАРИЯ!
/както и данъците/
И отново питам знаеш ли нещо за "Сименс" по това, за което не си наясно, но си прочела 5 изречения и тръбиш?!
...
73 млн. за НР не са нищо, драга.
Гръмнe сървър на "Найк" /или "Адидас" беше - се тая - двама братя ги държат/ - плащат им без хрън-мрън 1 млн. $ неустойка. А сървъри гърмят ако не всеки месец, то... по два на месец! ха ха ха
Всъщност: толкова си наясно, Юлке, че дори не знаеш, че "Деливъри" и НР си са... коренно отделни губернии и преплиташ нещата по начин, който разсмива от сърце.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
milady написа:
такива малки ,дребни “гурбетчии “ ,като мен.. изпращаме към МАЙКА БЪЛГАРИЯ около 1, 8/ 2 млрд. $ за година
замисли се, ти какво правиш..... че ,даже и си доволен от себе си ?!

Не отричам. ИзпращаТ. Ти НЕ!
Аз какво правя ли?!
ДО ДЕЦАТА СИ СЪМ И ГИ ВЪЗПИТАВАМ!
И поне единият ще прослави България.
Ако не стане - трамвай да стана и Евг. Мин.в да ме яха. ха ха ха
Ето затова те попитах обичаш ли Сина си преди постинг-два.
Ако го обичаше ИСТИНСКИ - щеше да си ДО него.
Печелиш пари - губиш него.
Ти /аз/ си /сме/ взела/и дала/и.
Пари не й трябват на тази Държава, Юлке!
Трябват и образовани, интелигентни и напористи МЛАДИ ХОРА!
/а не... боксьорчета - соори/
"Гората" ти е обрулена, Юлке!
Обрулена!
Аз предпочитам да си гледам "Дървото" - от него става Свирка!
А от "Гората"... дървен материал.

Край на "комуникацията"!
цитирай
10. saanki - моите деца са отдавна свирки ,гогоо...без да са ИТ кракерчета ..
06.09.2015 13:57
Айде , пак те изби на семеен семинар с елементи на еснафлък ,
и балкански комплекс за малоценност ..

Аз съм безименна героиня ,но 3 г съм издържала семейство Сама .
Ти го знаеш ,но лъжеш както винаги досега ...
излъга жена си, излъга Ана от Варна ,мен не можеш, момко...
имам и доказателства за думите си ,нали ще се видим пред съда ?
Викай малката руса пантера ,да ти помага в дебата ,или дедо Пи Пи...
имам още 7 дни Европейска отпуска и....заплата, която харча
тук/ виж АПОЛОНИЯ/ а ,не на ХАЛКИДИКИ/ хаха/
като еснафите от Средната Еснафска Провинциална Класа / в СОФИЯ/

Благодаря за коментариите, да не ги затриеш след 1 час ;))
цитирай
11. starforlife - Ма не моа а са въздържа брееее
06.09.2015 14:04
/"душко непоробена"/
Имам една ама огроооомна молба към теб.
Понеже "Ана от Варна" я забравих...
Би ли ми припомнила ама така със се доказателствата.
В един изричен постинг примерно.
/И да не забравиш за убийствата в чужбина/
цитирай
12. saanki - георге, имаш нужда от Психоаналитик и...Психиатър/ едновременно/
06.09.2015 14:20
За “убийството“ в Италия ,ти ме излъга на скайп,
за ,да се направиш на Опасен, нали си Агент от ДАНС..;))
аххххх..смехУркооо....ахх...коя нормална жена оставя
умен ,нормален , перспективен мъж.....
па даже и отчаяната Анка от Варна....
при която щеще да се връщаш след 9 г./ хиихих.....
скриий се , целият блог и БГ ти знаят срамотиите ,селчо ...


11. starforlife - Ма не моа а са въздържа брееее
14:04
/"душко непоробена"/
Имам една ама огроооомна молба към теб.
Понеже "Ана от Варна" я забравих...
Би ли ми припомнила ама така със се доказателствата.
В един изричен постинг примерно.
/И да не забравиш за убийствата в чужбина/

цитирай
13. saanki - Сорри ,малка палава пантерке ,нещо се изнерви/ не ГО искам гошко..за чеп не става ..
06.09.2015 15:29
а ,Ти сама се “припозна“ , като маргиналка с 1500лв заплата...
Думата беше за братята роми, за които се грижат 300 НПО в БГ.
а , Дядо Сорош ги обгрижва и люби до смърт...
А , за секса с Гечето...още ли го мислиш ,ма блондорке / хеххеех/ ...
или , Чехлъо у дома ще реве ....
Пробвай се..аз бях много по смела на 40, и на 50 , кукличке
цитирай
14. milady - офцата Саанки е дружка на Козата Ани/ помните ли колумнистката / затуй квичи тъй жално..
06.09.2015 17:44
ако ,пресъхне Хранилката на “паразитната“ HP и кръга „Капитал“,
айде пак обратно даскалка на село в 3 клас ...

Пс . Имам обаче по важен въпрос аз ,драга Силвия Пантерата / wow !!
Kakво направи Дядо Сорос за 20г . в БЪлгария ,освен ,че забъркаха
такава тотална мизерия и корупция ..в името на Демокрацията /хъхъ
и купиха целокупната бг. интелегенция ..
Не питам за твоите 1500 лева /радвай им се още
Къде е Успеха за България !? Напредъка ...развитието на гражд. общество ?
ако ,изобщо имаш време за друго инфо, освен
кога си пак на Протеста на богатите и красивите Хентелигенти?
очаквам умен Отговор ...
Благодаря за вниманието !
аз съм Юлия
цитирай
15. loverka - Мила ,съчувствам ти, но малко си позaкъсняла със секса..Но ,аз питах за Политиka ,бе сладур ;)))
06.09.2015 20:36
6. blondinkas4uk09 - Щом не пише сюнети за недоклатени крави,
19:11
значи не пише за теб, споко...
Ужасно ми се ебе, Юлке, дори знам с кого....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: saanki
Категория: Хоби
Прочетен: 380888
Постинги: 224
Коментари: 823
Гласове: 1096
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930