Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.08.2015 09:30 - Геополитика /08 .2015/
Автор: saanki Категория: Хоби   
Прочетен: 841 Коментари: 1 Гласове:
5

Последна промяна: 18.08.2015 14:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
               посвещавам  на  моя уважаван  колега  мт46/ .. Юлия 

            Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски САЩ готвят ядрена война в Европа
Какъв ще бъде отговорът на Русия
08.2015

image

 

С анонсираното решение на САЩ да разположат ядрено оръжие в Европа, ситуацията на континента става изключително тежка. Много по-тежка от прословутата криза през 80-те години на ХХ век, когато САЩ решиха да разположат ракетите Pershing-2 в тогавашната Западна Германия.

Евентуалното разполагане означава, че САЩ готвят на Европа участта на потенциален театър на ядрената война с цел да бъде пренасочена част от ядрения потенциал на Русия от нанасяне на удар по територията на САЩ.

Най-важното събитие в този контекст от началото на юни е изменението в ядрената стратегия на САЩ и изявлението на представител на Пентагона за възможността за излизане от Договора за съкращаване на ракетите със средна и малка далечина – РСМД. Формален повод трябва да са данните, че Русия грубо нарушава този договор, въвеждайки балистичната ракета със средна далечина и крилати ракети с наземно базиране със среден радиус на действие.

Като ракета със среден радиус на действие САЩ определят новата руска ракета РС-26 "Рубеж". Това е мобилен комплекс с малогабаритна ракета. Неговата обща маса, според открити данни, е около 32-45 тона, стартовата маса на ракетата е около 32 тона. Минималната далечина на стрелбата е 2000 км, а максимално обявената е над 6000 км до 10 000 км с моноблокова бойна част, което, според критериите, въведени в споменатия договор за съкращаване на средните и малки ракети, я определя като междуконтинентална ракета. При това и съществуващите сега междуконтинентални ракети – както руските, така и американските – имат минимална далечина на стрелбата в пределите на 2000-3000 км, което позволява да бъдат използвани на далечини по-малки от 5000 км, т.е. като ракети със среден радиус. Но въпреки това никой досега не се беше сетил да ги отнесе към средните ракети и те си оставаха междуконтинентални.

Но, ако Русия не е нарушила договора за средните и малки ракети се появява въпросът, защо е целият този шум. Отговорът е прост – трябва да се обоснове "правото" на САЩ сами да излязат от договора. Това ще им позволи да разположат в Европа групировка от ядрени сили със среден радиус, позволяващ да се нанесе по Русия така нареченият обезглавяващ удар с унищожение на основните центрове на частите с междуконтиненталните ракети, другите ракети и летищата на стратегическата авиация.

Но САЩ продължават да блъфират. След пълния провал от техническа гледна точка на тяхната ПРО в Европа сега са готови да жертват Европа по друг начин – като я превърнат в театър на ядрена война, за да продължат да преследват своето световно господство.

  със  съкращение .....



Гласувай:
6



1. saankii - я , да видим , Кой тук .....
16.08.2015 21:53
Ако има и други сенатори като БЪРНИ САНДЕРС, може би САЩ и целият свят ще се отърват от този огромен еврейски ”Октопод” наречен ФЕДЕРАЛЕН РЕЗЕРВ.
Ще спре „еврейската печатница“ на долари и светът ще си отдъхне от икономическите кризи, инфлации, девалвации и други спекулации, с които банките на РОТШИЛД, РОКФЕЛЕР, ДЖЕЙ ПИ. МОРГАН и други еврейски банкови магнати експлоатират света.
Ако и сега Президентът Барак Обама, Сенеторите и другите американски управници отново си затворят очите, „ОКУПИРАЙ УОЛСТРИЙТ”/създание на еврейските банкери/ще избухне с нова, още по-голяма сила и ще предизвика непредвидими за САЩ последици.
Очевидно, все още в Америка има много хора които не виждат, че ФЕДЕРАЛНИЯТ РЕЗЕРВ води „Титаникът САЩ” към айсберга!
Еврейчето Барни не е толкова велик, той работи по плана на Рокфелер за унищожаване на Америка като умиращ кон и създаването на БРИКС
razuznavane/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: saanki
Категория: Хоби
Прочетен: 381169
Постинги: 224
Коментари: 823
Гласове: 1096
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930